12 oktober 2011

KOERS KUNST presenteert eindpublicatie

Op 3 oktober presenteerde KOERS KUNST, de landelijke brainstorm over vernieuwing van de cultuurwereld, haar eindconclusies in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Tijdens de levendige bijeenkomst bleek het draagvlak voor innovatie in de cultuursector groot. De eindpublicatie van KOERS KUNST is vanaf vandaag te downloaden op Koerskunst.nl. Klik hier om direct te downloaden.
Een indrukwekkende oogst

In april dit jaar trapten De Volkskrant en de AVRO gezamenlijk KOERS KUNST af, als landelijke brainstorm over hoe de cultuurwereld zich kan vernieuwen. In de maanden daarop presenteerde KOERS KUNST talloze ambitieuze voorstellen, afkomstig van deskundigen en het publiek. Hun denkkracht en inventiviteit leverden een indrukwekkende en veelzijdige oogst van ideeën op.
Een duidelijke koers voor kunst
Begin juli is KOERS KUNST afgerond. Online en via de media hebben tienduizenden mensen meegelezen, meegeluisterd en meegedacht over hoe vorm kan worden gegeven aan een vitale culturele toekomst van ons land. Ideeën hiervoor zijn nu hard nodig, daar is iedereen het over eens. De voorstellen, gesprekken en reacties van deskundigen en publiek hebben een duidelijke koers voor kunst opgeleverd. De hoofdconclusie is dat de cultuurinstellingen van Nederland voor de opdracht staan cultuur en publiek dichter bij elkaar te brengen. Dit wordt toegelicht in de eindpublicatie van KOERS KUNST, waarin ook de lessen worden gepresenteerd die KOERS KUNST als innovatiepodium heeft opgeleverd. Hiermee heeft Koers Kunst zijn eindpunt bereikt.
 
KOERS KUNST wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS REAAL Fonds en het VSBfonds. Voor meer informatie of vragen, neem contact op met KOERS KUNST via info@koerskunst.nl

Geen opmerkingen: